Undulatsiden  
  15. Juni 2024  
 
Jacob's Ur
Navigation
Forside
Artikler
Nyhedskategorier
Downloads
FAQ
Brugernes ord
Kontakt siden
Event Kalendar
Søg
Gæstebog
Kontakt
Opret en Annonce
Annonce
Vores undulater
Biografen
Månedens Film
Undulatparadiset
Udstillinger
Pokalvindere
BILLEDARKIVER
DM 2008
DM 2008 - Bedømmelsen
DM 2008 - De 28 Bedste
DM 2008 - Bedste Junior
DM 2008 - Varietetsvindere
DM 2008 - Lidt af hvert
DM 2008 - Festen
Resultatsliste
Derby & Ungskue
Derby & Ungskue 2005
Derby & Ungskue 2006
Derby & Ungskue 2007
Derby & Ungskue 2008
Derby & Ungskue 2009
Derby & Ungskue 2010
Derby & Ungskue 2011

Østmesterskabet
Østmesterskabet 2005
Østmesterskabet 2006
Østmesterskabet 2007
Østmesterskabet 2008
Østmesterskabet 2009
Østmesterskabet 2010
Østmesterskabet 2011

DM. Landsskue
DM. Landsskue 2005
DM. Landsskue 2006
DM. Landsskue 2007
DM. Landsskue 2008
DM. Landsskue 2009
DM. Landsskue 2010
DM. Landsskue 2011

Kreds 1 Jule Show
Kreds 1 Juleshow 2005
Kreds 1 Juleshow 2006
Kreds 1 Juleshow 2007
Kreds 1 Juleshow 2008

Jyske Udstillinger
Nordjysk Open 2008
Vores Præmiefugle
Varietetshistorik
Varieteter
Arv & genetik
Varietetsbilleder
Opdræt
Foder og tilskud
Egen Frøblanding
Foder/Råd I
Foder/Råd II
Fodring m.v.
Fodring af stuefugle
Sygdomme
Security System 1.8.6 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
10912 forsøg, blokeret
DM 2008 - Bag Kameraet

Med fotografen "bag kameraet" til DM 2008!

Images: View - 02.JPG


Mørkhøj Skole i Herlev, Sjælland, dannede ramme om DM 2008 – dette med en rekordhøj tilslutning af medlemmer og udstillingsundulater i weekenden for henholdsvis den 13.-14. oktober 2008. Ikke siden sammenlægningen af de tre tidligere undulatklubber, som i dag udgør D.U.K, har der været så mange tilmeldte undulater ved et skue. I alt 631 udstillingsundulater, afleveret af håbefulde opdrættere, kæmpede om at komme igennem nåleøjet ved DM 2008!

 

Jeg havde den ære og fornøjelse at være fotograf for D.U.K ved DM 2008 begge dage ind. Det var en stor, spændende og tidskrævende opgave. Med de tre bestilte dommere, samt de ekstra ”assisterende” dommere, var der travlhed under bedømmelsen om lørdagen. Der var mange stemningsfyldte og glade mennesker, men også megen forvirring med halvvejs stressfaktor, samt megen diskussion under bedømmelsen - alt i alt mange forskellige stemninger, mange indtryk, ja, meget, der skulle jages igennem for en pligtopfyldende og ivrig fotograf. Mange billeder under bedømmelsen, samt af de vindende opdrættere blev vellykkede. Desværre blev enkelte billeder af de vindende opdrættere ikke lige vellykkede, idet der var overvældende tidspres på, men til gengæld var det en fornøjelse at se, hvorledes de tyske dommere velvilligt tog de vindende opdrættere under armen, og stillede op til fotografering – trods dette tidspres! Flot! Stor tak og stor ros for det!

 

Jeg havde en dejlig assistance af Susanne Kjeldsen, samt af min far, Eddy Dyrkjær, der løbende hjalp mig med at finde fugle på andendagen. De flottest placerede udstillingsundulater skulle fotograferes i fotokasse – dvs. uden tremmer! Vi knoklede løs fra vi kom til vi gik. Der var jo meget, der skulle nås! For mit eget vedkommende havde jeg simpelthen ikke tid til hverken mad eller drikke, idet jeg valgte at fokusere på muligheden for, at jeg forhåbentlig kunne nå, at fotografere de 28 bedste på skuet, foruden Juniorfuglene, samt så mange varietetsvindere i DM som muligt – sidstnævnte som en bonus. Desværre var der 6 af de varietetsvindende udstillingsundulater, som vi aldrig fandt imellem rækkerne, der var sorte af udstillingskasser, men i alt 55 udstillingsundulater nåede jeg at fotografere i fotokasse inden udstillingens afslutning om søndagen.

 

Jeg kunne godt have ønsket mig mere lys under fotograferingen af udstillingsundulaterne i fotokassen, samt mere tid, dersom mangel herpå er gået ud over kvaliteten på enkelte billeder. Der var intet vindue, der kunne kaste sollys direkte ind i rummet, hvor jeg skulle fotografere fuglene i fotokasse, og desværre var der også blot en mindre loftslampe til at strække. Heldigvis var der en stor vinduesrude, der vendte ud mod salen, hvor selve udstillingen fandt sted, så vi fik dog lys ind fra en sidevinkel, om end sammenkogningen med mørket kastede skyggerefleksioner og slør ind i fotokassen. Jeg vil naturligvis være endnu mere obs. på dette til en anden gang, og medbringe ekstra lys til lejligheden. Omstændighederne taget i betragtning lykkedes det mig dog, at tage brugbare billeder af de mange smukke vinderfugle. Derudover var det et dejligt rum, som vi fik til rådighed. Her var der både fred og ro til, at jeg kunne fotografere undulaterne forholdsvis uforstyrret.


Images: i_fotokasse_dm_2008.JPG

At tage portrætbilleder af dyr er altid et udfordrende tålmodighedsarbejde – undulater er ingen undtagelse. Dermed er der ligeså mange hensyn at tage under fotografering af en udstillingsundulat, som har deltaget på et skue i et 2-3 dage. Accepterer undulaten nu den givende stund, således at den formår at sidde naturligt, roligt og afslappet på pinden? Eller er undulaten stresset, bange, og har den svært ved at falde til ro? Kan jeg få lov til at åbne lågen på fotokassen uden at den måske utålmodige fugl vil bryde ud i friheden – selv forbi en dækkende hånd? Der var naturligvis eksempler på lidt af hvert, idet undulater er lige så forskellige som mennesker – de reagerer ikke ens på en situation! Derfor er det for mig også bedre, at jeg tålmodigt vælger at bruge lidt ekstra tid på, at få fuglen til at føle sig tryg – end at fuglen bliver mere og mere utålmodig, fordi jeg selv udviser utålmodighed …Ved ikke at vise den nødvendige tålmodighed, vil fotograferingen også tage så meget desto længere tid, og frugten af arbejdet vil bære præg af en undulat, der bestemt ikke befinder sig vel! Jeg sætter i højsædet, at undulaten er tryg, og går således endvidere meget op i, at tage billeder, der forhåbentlig vil yde undulaten retfærdighed ud fra den enkelte situation og tidsramme at dømme!
 

Ind imellem blev det nødvendigt at hitte på idéer, for at få et godt billede. Vi benyttede heraf små tricks, såsom at opbygge en vis form for tillid kombineret med tryghedsfornemmelse i nuet – generelt også i håb om, at tiltrække undulatens nysgerrighed – alt med henblik på, at få fuglen til at slappe af i en god siddestilling/kropsholdning – så vidt muligt. Vi knipsede med fingrene, bankede i bordet, på glasruden, raslede og knitrede på jakken, lavede kliklyde, og endelig talte vi til fuglene i øjenhøjde i et kærligt leje – alt for at tiltrække lidt af undulatens opmærksomhed, hvilket udmundede i en tillidserklæring og afslappethed i trygge omgivelser. Vi gjorde også en del ud af at rose fuglene, som generelt set var meget dygtige! Endvidere var det morsomt at se, hvorledes fugle, der ellers kiggede ind i væggen, pludseligt vendte blikket mod kameraet, idet de responderede på visse ord og sætninger, såsom Susannes udtryk: - Hirsekolbe forude! Alt i alt var disse små tiltag med til, at jeg kunne opnå et endnu bedre blikfang, hvormed selve fotograferingen kunne begynde med de første: KLIK!

 

Det handler for mig ikke alene om tid, motivering, det rette lys og det rette blikfang! Det handler i høj grad også om fokus og forståelse for undulaten i den givne situation. Det handler om at skabe en tillidserklæring i den givne situation, således at undulaten kan føle sig så tryg som mulig under fotograferingen. Nogle undulater er måske situationsnervøse, idet de er underkastede stress og ængstelighed i forbindelse med selve udstillingen, hvilket jeg gerne forsøger at afhjælpe fuglene med under fotograferingen. Jeg stiler efter en blid håndtering af fuglene i det hele taget, således at de må befinde sig så tilpas som muligt, samtidig med, at jeg næstfølgende kan forsøge på, at få et billede af en rolig fugl, der sidder flot på pinden. Således benytter jeg også taktikker med et naturligt kropssprog, der kan lokke undulater, der er nysgerrige, samt andre undulater igen, der er mere upåvirkede og rolige – alt igen i håbet om, at få et billede, der kan yde den enkelte fugl bare nogenlunde retfærdighed inden for de givne tidsrammer!

 

Det var imidlertid en fryd at se genskæret af lyset i undulaternes øjne, mens de brillerede i nogle fantastiske kropsholdninger …

 

Det var både en sjov og spændende opgave at få lov til at fotografere så mange af Danmarks smukkeste udstillingsundulater på nært hold, som i øvrigt (for de fleste vedkommende) var rolige, eksemplariske og let håndterlige gennemsnitligt! Ikke én eneste gang blev jeg bidt eller lignende! Nogle få af undulaterne var henholdsvis situationsnervøse eller en smule utålmodige i fotokassen, mens langt de fleste sad flot på pinden. Det er glædeligt, at det lykkedes at få billeder af alle de udstillingsundulater, som vi fandt!

 

En stor tak til Jer opdrættere, der gav mig lov til at fotografere Jeres smukke fugle!

 

Jeg har redigeret billedmaterialet, for at opnå den bedst mulige kvalitet. Jeg beklager den lange ventetid, hvoraf redigeringsarbejdet først blev færdiggjort den 20. oktober 2008, hvilket skyldes, at jeg efterfølgende DM var langvarigt syg med en grej virus/halsbetændelse. Jeg håber dog, at billederne har været værd at vente på! I kan bl.a. se billederne her:


BILLEDARKIVER:

DM 2008 - Bedømmelsen: LINK.

DM 2008 - De 28 bedste: LINK.

DM 2008 - Bedste Junior: LINK.

DM 2008 - Varietetsvindere: LINK.

DM 2008 - Lidt af hvert: LINK.

ARTIKLER:

DM 2008: LINK.
DM 2008 - om Ed.Dy: LINK.


Images: 148gulmasket.jpg
               Images: 424Lysegron.jpg


Images: 92Graagron.jpg               
Images: 547guldmasket.jpg
 

En særlig tak til Susanne Kjeldsen, samt til min far, Eddy Dyrkjær, for en formidabel assistance! Ligeså tak til Bent Andreasen, samt til Palle Tornerup, der var behjælpelige med at finde nogle af deres egne udstillingsundulater til fotografering. Uden Jeres alles hjælp med at finde undulater havde jeg aldrig nået at fotografere så mange fugle i fotokasse! Tak for en virkelig fantastisk indsats! Det værdsætter jeg meget højt!


NB: Jeg gør opmærksom på, at der er copyright på billederne. Kopiering og brug af billederne er ikke tilladt uden skriftlig tilladelse hertil!

Med venlig hilsen Berit Dyrkjær


Klik her, for at komme til DM-Guiden 2008!


Tekst og billeder: © Berit Dyrkjær
 

Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere en tekst.

Log ind eller meld dig til.

Fantastisk! Fantastisk! 100% [2 Stemmer]
Rigtigt godt Rigtigt godt 0% [Ingen stemmer]
Godt Godt 0% [Ingen stemmer]
Hverken godt eller dårligt Hverken godt eller dårligt 0% [Ingen stemmer]
Dårligt Dårligt 0% [Ingen stemmer]
Log ind
Brugernavn

KodeordEr du endnu ikke tilmeldt bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 56
Ingen brugere online
Antal brugere: 314
Ikke aktiverede brugere:1973
Nyeste bruger: Gitte Jochumsen
 104,292,555 Unikke besøg
17426 Besøg pr. dag
Senest Online
Berit66 Uger
Greygrethegunnergerda151 Uger
Lonnie151 Uger
Jady172 Uger
Michelle172 Uger
Marley182 Uger
mohashim265 Uger
Larsen275 Uger
klyf292 Uger
vibe296 Uger
Fødselsdage i år
fødselsdag i dag
Replikboks
Du er nødt til at logge på for at skrive en replik.

21/02/2021 16:20
Hej Mogens! Velkommen til "Undulatside.dk"! Jeg håber, at du må få en masse glæde af siden! Stor undulathilsen fra Berit Danse undulat

21/02/2021 16:18
Hej MANNA! Velkommen til "Undulatside.dk"! Jeg håber, at du må få en masse glæde af siden! Stor undulathilsen fra Berit Danse undulat

21/02/2021 16:17
Hej Lonnie! Velkommen til "Undulatside.dk"! Jeg håber, at du må få en masse glæde af siden! Stor undulathilsen fra Berit Danse undulat

21/02/2021 16:16
Hej Lisbeth1975! Velkommen til "Undulatside.dk"! Jeg håber, at du må få en masse glæde af siden! Stor undulathilsen fra Berit Danse undulat

21/02/2021 16:15
Hej Lauraaa! Velkommen til "Undulatside.dk"! Jeg håber, at du må få en masse glæde af siden! Stor undulathilsen fra Berit Danse undulat

Brugernes ord
Hej
Det er til dato den flotteste hjemmeside jeg har set og alt er klart og tydeligt beskrevet, den vil jeg bestemt besøge ofte.
Tak for den.
Lisbeth
Nyeste artikler
Den Sortmaskede undulat
Recessiv: Sortmasket
Egen Frøblanding
DM 2008 - Bag Kameraet
DM 2008 - om Ed.Dy
Vejrudsigten
Bruger
Mette Undulat
Mette Undulat

Fra: Ikke angivet
Vores Undulat
Regler om Copyright
Chart-statistik
Reklamer
PHP-fusions-Tips


Kungelundens Dyreklinik


DUK-Undulatklubben


Didier Mervilde


Begivenheder
<< Juni 2024 >>
Ma Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Word - Undulatsider
Danmark England Tyskland Sverige Norge Holland Belgien Italien Slovakiet Switzerland USA Australien Japan Portugal Phillipinerne Syd Afrika W.B.O. Pakistan
Udlandske klubber

Kalenderlys
Copyright Undulatside © 2008-2021
www.undulatside.dk ejes og drives af Berit Dyrkjær.
Tekst og billeder, samt øvrigt indhold, må ikke gengives i form af offentlig fremvisning/udlån eller benyttes i
erhvervsmæssigt øjemed uden tilladelse hertil med ejernes skriftlige samtykke!
© Copyright: Berit Dyrkjær.


Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

104,292,555 Unikke besøg

Original DAJ Glass Theme by: Dustin Baccetti · Ported for PHP-Fusion v6 by: Fuzed Themes · Converted to PHP-Fusion v7 by Kenneth